ArcScore Hjälp
ArcScore är ett verktyg (webbaserat) för att föra in resultaten live i tävlingen så att åskådare kan följa allt direkt men hjälper också arrangörerna och skyttarna själva i längden då prisutdelningen går att ha så snart sista poängen är registrerade, nedan är en enkel förklaring hur det används. (återfinns på arcrez.se/arcscore)

Hjälp
Problemlösning
Inloggning:
Välj den tävling som du är på, skriv sen in lösenordet som finns på första skytten i patrullen/tavlan, bocka i att "Jag är människa och logga in."
Startsida
Nu är du på översikten, där står det med vilka skyttar som är i patrullen/ på tavlan och vilken runda man skjuter, tryck på starta för att börja.
Översikten
Här visas åter igen skyttarna men med skillnad att poängen står med och hur många mål/serier man skjutit, tryck på första målet för att börja.
Poänginlägg
Här kommer varje skytt upp i ordning, man ser vilket mål/tavla man är på.
Tryck på de olika värderna som varje skytt har fått på sina pilar, när en skytt har alla värderna ifyllda kan man klicka på "Nästa skytt".
Gör samma här. Om man tryck fel på något värde så kan man välja att "Ångra sista" eller "Töm serie" för att korrigera. klicka sen på "Spara mål" (nu uppdateras liveresultaten på tävlingsöversikten efter varje mål så andra kan följa hur det går).
Översikt
När man skjutit några mål så kan det se ut såhär. Skillnaden mot första gången man såg översikten är att namnen är gröna, trycker man på ett namn så kommer dess "skjutkort" upp.
"Skjutkort"
Här ser man hur skytten har skjutit och statistik, om man enklare vill jämföra med det skrivna skjutkortet.
Ändra
På översikten fanns det en knapp som oxå hette "Ändra", trycker man där så kommer man hit, här kan man ändra en enskilds skytt skjutna pilar eller ett helt mål, man kommer då till samma som när man rapporterar poängen första gången.
Översikt
När man har ett mål kvar så ser det ut såhär, det står sista målet på knappen till höger.
Poänginlägg
När man är på sista skytten i patrullen och tryckt in sista pilens värde så kan man klicka på "Sista målet", då kommer man till översikten en sista gång.
Avsluta tävling
Nu när alla mål är klara, så finns alternativet "Avsluta tävling", när det trycks på denna så kan man inte ändra något, förslag är att trycka där efter att alla skrivna skjutkort är kollade och underskrivna.
När man tryckt på "Avsluta tävling" så får man upp en ruta om att bekräfta avslutande av tävlingen för patrullen, när man tryckt där så är ingen vidare ändring möjlig. Samtidigt så laddas allas resultat upp till de slutgiltiga resultaten.
Slut
Nu är resultaten inskickade och man får upp text om att ändring är ej möjlig, man får oxå upp länkar till tävlingen, liveresultat och slutresultat. Liveresultatet uppdateras efter varje mål man skjutit klart så åskådare kan följa live hur man skjutit. Där finns oxå ens digitala skjutkort att skåda.

Problemlösning
  • Om man kommer till en helt vit skärm, klicka på denna länk, stäng föregående sida med.
  • Har framkommit problem ibland med Iphone att inte hela ArcScore syns på skärmen på mobilen, ett sätt som borde funka är att om de dubbeltrycker ( som med en mus som man dubbelklickar med) på någon text på sidan så borde allt anpassas till fönsterstorleken.