Välkommen till pil & båge

Den mest aktuella siten om bågskytte

Tävlingar

Läs om olika tävlingar

Träna med pil och båge

Hur tärnar man och hur blir man riktigt bra!?

Livet jag förtjänar

Att resa med pil och båge

Senaste nytt om bågskytte

Nyheter från bågskyttevärlden

Bågskytte den nya folksporten

Bågskytte är ett spännande och utmanande sport med pil och båge som passar både unga och gamla.
I bågskytte använder man en båge och pil för att skjuta på mål som är placerade på olika avstånd.

Det finns olika tävlingar och tävlingskategorier inom bågskytte. På den internationella scenen tävlar man i olika åldersgrupper och för olika bågtyper. Man kan också tävla i lag, både nationellt och internationellt.

Flera bågskytteföreningar i Sverige

I Sverige finns det flera olika föreningar och klubbar som arrangerar tävlingar och utbildningar inom bågskytte. För att få skjuta på en bågskyttesportanläggning måste man ha ett giltigt licens.

Bågskytte är en bra fritidsaktivitet

bågskytte är en friskvårdsaktivitet som passar bra för personer som är intresserade av jakt och friluftsliv.
Bågskytte är en skjutidrottsgren som kräver både skicklighet och precision. För att lyckas i bågskytte krävs det övning och träning.

Bågskytte är också en social aktivitet där man möter människor med samma intresse. På de flesta tävlingar och träningar finns det möjlighet att socialisera och prata med andra deltagare och tävlande.

Bågskytte är en sport som passar alla, oavsett ålder och kön. Det finns många möjligheter att prova på och utveckla sin skjutteknik. Bågskytte är en sport för livet.

Kyūjutsu det japanska ursprunget

Kyūjutsu (弓術, ”bågskytte”) är en japansk kampsport som använder både bågar och pilbågar. Det är en av de äldsta japanska kampsporterna och en del av den traditionella japanska krigskonsten. Kyūjutsu användes för första gången i krig under den yngre järnåldern (ca. 300-700 e.Kr.) och blev en viktig del av den japanska stridskonsten under busoshoku (武装術, ”krigskonst”), en stridskonst som fokuserade på användning av båge och pil.