Kategorier
Catering

Cateringfirma med en bred meny räddar föreningsdagen

En cateringfirma med en bred meny tilltalar många olika kunder. Det gör den till det perfekta valet när man behöver mat till festen eller föreningsdagen. 

När man går med i en förening så gör man det eftersom man har ett intresse som faller inom föreningens område. Det kan vara fotboll, frimärken, körsång eller motorer för att nämna några föreningar. Runtom i landet finns det tusentals olika föreningar som har allt ifrån ett par medlemmar till flera tusen. Som föreningsmedlem hamnar man ofta i olika grupper efter ett tag.

Utan det ideella arbetet stannar föreningarna, så många hjälper gärna till. En sådan sak kan vara att anordna en föreningsdag. Förberedelserna inför en sådan dag kan vara lika delar jobbiga som roliga. Det finns många saker som ska klaffa när en förening ska ha en gemensam heldag. Det kan behövas måltider, från frukost på morgonen till lunch och middag. Lägg till aktiviteter för att öka sammanhållningen eller föreläsningar inom intressanta ämnen.

Anlita en cateringfirma för att slippa fixa maten

Det första man behöver fundera på är varför man behöver ha en föreningsdag. Det är faktiskt inte alltid det är nödvändigt. Däremot är det trevligt och socialt, men i en del föreningar träffas man ofta ändå och knyter kontakter utan problem. Andra gånger finns det många bra anledningar till föreningsdagar. Det kan vara en intressant föreläsare som man vill att många lyssnar på. 

En gemensam föreläsning är en bra grund för föreningsdagen. Ofta kan det vara enklare för en del att avsätta en heldag än ett par timmar här och där. Därför vinner man kanske på att börja med enklare frukost. Beroende på hur många deltagare det är kan man välja om man vill köra catering för frukosten eller fixa den själv. Är det många deltagare är det enklare att använda sig av catering redan från morgonen.

Boka in en cateringfirma för alla dagens måltider 

En cateringfirma som sköter allt kring måltiderna sparar tid för alla inblandade i arrangörsstaben. Att få sitta ner och grunda med en god frukost är bra för alla deltagare. Däremot kanske man inte behöver fixa med fika mellan frukost och lunch. Det kan vara ett bra tips däremot att ha en stor fruktkorg som alla har tillgång till under dagen, och även vatten och andra drycker. 

Det är alltid bra att hålla blodsockernivån på en bra topp hos deltagarna. När det kommer till lunchen kan man antingen återigen använda sig av catering eller en foodtruck om man så vill. Det är hela tiden viktigt att som arrangör tänka att det ska vara enkelt och smidigt. De som är med och arrangerar bör ju också hinna ta del av dagens aktiviteter. 

Cateringfirma håller koll på matallergier

Det som är skönt med att använda sig av en och samma cateringfirma under hela dagen är att de har koll på deltagarnas olika behov. Det är lätt att se till att allergiker får rätt mat under hela dagen med samma firma. Allt eftersom så förflyter dagen väl och på kvällen är det dags för en föreningsfest. Återigen är det perfekt att kalla in samma firma för catering, med ett brett utbud av cateringmat.

Med catering kan man välja det som passar föreningen allra bäst, från förrätter via huvudrätter till efterrätter. Det är enkelt för cateringfirman att ha koll på matpreferenser och allergier. Ger man firman korrekt information från början så löser de det hela med glans. De som är med och arrangerar kan därmed också slappna av och njuta av festligheterna på kvällen. Tal, sånger, spex och annat avlöper under trevliga former ackompanjerat av vällagad och välsmakande mat.