Kategorier
Flytt

Dags att boka en flyttstädning på Värmdö

Det kan vara skönt att fokusera på själva flytten och slippa lägga en massa tid på att göra en flyttstädning, en tjänst som många städfirmor erbjuder på Värmdö.

Trots att det inte var första gången som Anna och Johan flyttade så hade de ändå tänkt fel gällande hur lång tid allting skulle ta. De hade haft tre månader på sig att göra alla ändringar som behövdes vid flytten. Och de hade även i god tid börjat packa allting som de inte behövde på en daglig basis. Ändå började det bli dåligt med tid och stressen började komma.

Som tur var så hade paret bestämt sig för att ta hjälp med flyttstädning av bostaden. Det var ett beslut som de hade kommit med direkt när de bestämt sig för att flytta. De ville inte vara med om den stress som de hade när de flyttade förra gången. Då hade de stått och städat mitt i natten, trots att de hade fått hjälp av både släkt och vänner för att se till att städningen skulle bli klar i tid.

Fokusera på annat än flyttstädning

Eftersom paret skulle flytta från en bostadsrättslägenhet till ett eget hus så var det mycket som skulle ordnas innan, under och efter flytten. Det var inte alls bara att ta sina saker och byta adress, utan det var en hel lista med punkter att ta tag i. I och med att de skulle bo i eget hus så behövdes andra försäkringar, avtal med elbolag, sophämtning och annat.

Första dagen i nya huset skulle de även se till att båda barnen kom till sina nya skolor, och att hunden kom till sitt hunddagis. De hade inte heller haft någon möjlighet att ta ut ledighet utan allting var tvunget att ske efter arbetstid och på helger. Den slanten som en flyttstädning kostade, kände de därför var mer än värd den avlastning som städfirman skulle ge dem vid flytten.

Genomgång inför en flyttstädning

Trots att paret hade använt sig av flyttstädning förut så var det inte samma förutsättningar denna gången. Den förra lägenheten hade legat i en annan stad och endast bestått av ett rum, utan förråd eller garage. Men den lägenhet som de flyttade från nu hade tre rum, tvättstuga, badrum, gästtoalett, förråd och eget garage. Så det var en hel del mer ytor att rengöra.

Efter att ha hittat en städfirma som de tyckte passade, fick de därför gå igenom allting som skulle rengöras under flyttstädningen. Därför skapade de en lista tillsammans med städfirman, så att städfirmans personal skulle få lätt att hitta alla ytor som skulle rengöras. De avtalade även var de skulle lägga nycklar, och var städfirman sedan skulle lämna dem efter att flyttstädningen var utförd.

Boka en flyttstädning på Värmdö

Paret hade tur att hitta en städfirma ganska snabbt, eftersom de fått ett tips på en som passade från en granne. Men innan de bokade städfirman så gjorde de ändå en sökning via internet med orden: flyttstädning på Värmdö. De tyckte att det kunde vara bra att se vad som fanns på marknaden, även om det första förslaget som kom upp var precis den städfirma som de bokat.

Vid den första kontakten kände paret att det var tryggt att veta att städfirman kom ut för att titta på bostaden innan man gav en offert på uppdraget. Bostaden hade trots allt en hel del extra ytor och funktioner, som var svårt att räkna med i de mallar som städfirman normalt använde sig av. Nu kunde paret slappna av och satsa på att få ordning på själva flytten, och att komma i ordning på den nya adressen.